Betekenis Icoontjes Instagram

Betekenis Icoontjes Instagram

instagram volgers kopen

Inleiding

Instagram is een van de meest populaire sociale media platforms ter wereld, en het is geen verrassing dat miljoenen mensen over de hele wereld dagelijks inloggen op hun accounts. Het platform heeft echter een groot aantal functies en symbolen die soms verwarrend kunnen zijn voor nieuwe gebruikers. Een van de dingen die Instagram onderscheidt, zijn de verschillende icoontjes die je op de app kunt tegenkomen. In dit artikel gaan we dieper in op de betekenis van deze icoontjes op Instagram, zodat je een beter begrip krijgt van hoe de app werkt.

 1. Het Huisje (Startpagina)

Laten we beginnen met het meest voor de hand liggende icoontje op Instagram: het huisje. Dit pictogram, dat lijkt op een huisje, brengt je altijd terug naar je startpagina. Het maakt niet uit waar je op Instagram bent, als je op dit icoontje tikt, keer je meteen terug naar je hoofdfeed, waar je de foto’s en video’s van de mensen die je volgt kunt zien.

 1. Het Vergrootglas (Zoeken)

Het volgende icoontje dat we bespreken, is het vergrootglas. Dit symbool staat voor de zoekfunctie op Instagram. Als je hierop tikt, kun je naar gebruikers, hashtags of locaties zoeken. Het is handig als je nieuwe accounts wilt ontdekken of specifieke content op Instagram wilt vinden.

 1. Het Plusteken (Nieuwe Post)

Het plusteken, dat lijkt op een camerapictogram, is de knop om een nieuwe post te maken op Instagram. Hiermee kun je foto’s of video’s uploaden vanaf je camera of fotobibliotheek. Je kunt ook meerdere afbeeldingen of video’s in Ă©Ă©n post delen en bijschriften en hashtags toevoegen voordat je de post plaatst.

instagram volgers kopen
 1. Het Hartje (Vind-ik-leuks)

Het hartje-icoontje op Instagram staat voor ‘vind-ik-leuks’. Telkens wanneer iemand een van jouw foto’s of video’s leuk vindt, zie je hier een melding van. Ook kun je via dit icoontje de ‘vind-ik-leuks’ zien die jij hebt gegeven aan de posts van anderen.

 1. Het Sprekende Wolkje (Activiteit)

Het spreken wolkje, dat lijkt op een chatballon, toont je alle activiteit op je account. Dit omvat likes, reacties en nieuwe volgers. Het is een handige manier om op de hoogte te blijven van hoe jouw content presteert en hoe anderen reageren op jouw posts.

 1. Het Poppetje (Profiel)

Het poppetje-icoontje brengt je naar je Instagram-profiel. Hier kun je je eigen posts bekijken, je profielinformatie bewerken, en je volgers en de accounts die jij volgt zien. Dit is jouw persoonlijke ruimte op Instagram waar anderen jou kunnen vinden en jouw content kunnen bekijken.

 1. Het Papieren Vliegtuigje (Directe Berichten)

Het papieren vliegtuigje staat voor de directe berichten op Instagram. Hiermee kun je privéberichten sturen naar andere gebruikers. Als je op dit icoontje tikt, kom je in je inbox waar je chats kunt starten en gesprekken kunt voeren met je volgers of mensen die jou berichten sturen.

 1. Het Horizontale Streepjesmenu (Instellingen)

Het laatste icoontje dat we bespreken is het horizontale streepjesmenu. Dit brengt je naar de instellingen van je Instagram-account. Hier kun je je privacy- en beveiligingsinstellingen aanpassen, meldingen beheren, en nog veel meer.

Conclusie

Instagram is een geweldige app om foto’s en video’s te delen, nieuwe mensen te ontmoeten en met vrienden en familie in contact te blijven. De verschillende icoontjes op Instagram hebben allemaal een specifieke betekenis en functie, en hopelijk heb je na het lezen van dit artikel een beter begrip gekregen van hoe ze werken. Of je nu een beginnende Instagram-gebruiker bent of al ervaring hebt, deze gids kan je helpen om het meeste uit dit populaire sociale media platform te halen. Dus ga aan de slag, ontdek nieuwe content en deel je eigen verhalen op Instagram!

 1. Het Instagram TV-icoon (IGTV)

Naast de belangrijkste pictogrammen die we tot nu toe hebben besproken, is er nog een speciaal icoontje dat gewijd is aan IGTV. IGTV is het videoplatform van Instagram, waarmee gebruikers langere video’s kunnen uploaden en bekijken. Het icoontje lijkt op een ouderwetse televisie. Wanneer je erop tikt, opent IGTV, waar je video’s kunt ontdekken van zowel de accounts die je volgt als van andere makers wereldwijd.

 1. Het Boekmarkt-icoontje (Opgeslagen)

Het boekmarkt-icoontje is een van de minder bekende symbolen op Instagram. Het lijkt op een bladwijzer en wordt gebruikt om berichten op te slaan die je later wilt bekijken. Als je een interessante foto of video tegenkomt die je niet meteen wilt delen of leuk vinden, kun je op dit icoontje tikken om het op te slaan in je opgeslagen collecties. Hier kun je ze later gemakkelijk terugvinden.

 1. Het Papieren Vliegtuigje met Pijl (Verzenden)

Naast het gewone papieren vliegtuigje-icoontje voor directe berichten is er ook een versie met een pijl erin. Dit icoontje wordt gebruikt om berichten rechtstreeks naar specifieke gebruikers te sturen. Als je op dit pictogram tikt, kun je een foto of video selecteren en naar een vriend of volger sturen. Het is handig voor privécommunicatie via Instagram.

 1. De Cirkel met Plus (+) (Verhaal toevoegen)

Het cirkelvormige pictogram met een plus (+) erin is speciaal voor het toevoegen van verhalen op Instagram. Wanneer je hierop tikt, open je de camera en kun je foto’s of video’s maken die vervolgens als tijdelijke verhalen worden gepost. Deze verhalen verdwijnen na 24 uur, maar je kunt ze delen met al je volgers.

 1. Het Vinkje (Geverifieerde Accounts)

Hoewel dit icoontje niet door iedereen wordt gezien, is het zeker het vermelden waard. Het blauwe vinkje naast een gebruikersnaam betekent dat het account is geverifieerd en dat het toebehoort aan een bekend persoon, merk of publieke figuur. Dit wordt gedaan om vervalsingen en misleiding te voorkomen.

 1. Het Rondje met de Blauwe Rand (Nieuwe Berichten)

Een van de nieuwere toevoegingen aan Instagram is het rondje met de blauwe rand. Als je een nieuw bericht hebt dat je nog niet hebt bekeken, verschijnt dit rondje rond het icoontje van het hartje (vind-ik-leuks). Het is een handige manier om te zien of er nieuwe activiteit op je account is, zonder dat je meteen naar je meldingen hoeft te gaan.

Conclusie

De icoontjes op Instagram vertegenwoordigen de verschillende functies en mogelijkheden van het platform. Door ze te begrijpen en te gebruiken, kun je meer plezier halen uit je Instagram-ervaring. Of je nu je foto’s en video’s wilt delen, nieuwe mensen wilt ontmoeten, privĂ©berichten wilt sturen of gewoon de nieuwste trends wilt ontdekken, Instagram biedt een breed scala aan mogelijkheden. Dus, ga op verkenning en geniet van het gebruik van dit populaire sociale mediaplatform. Veel plezier op Instagram!

 1. Het Tag-icoontje (Taggen)

Het tag-icoontje, dat lijkt op een label of prijskaartje, wordt gebruikt om andere gebruikers in je foto’s of video’s te taggen. Hiermee kun je mensen noemen die op de foto staan of betrokken zijn bij de inhoud. Als je op dit icoontje tikt terwijl je een bijschrift schrijft of een foto bewerkt, kun je andere gebruikers toevoegen aan de post.

 1. Het Lint-icoontje (Donaties)

Sommige gebruikers hebben misschien het lint-icoontje opgemerkt, dat lijkt op een lint of een strik. Dit is een speciale functie die gebruikers in staat stelt om donaties te ontvangen voor een goed doel of een inzamelingsactie. Als je dit icoontje ziet, kun je bijdragen aan de gekoppelde inzamelingsactie om een goed doel te ondersteunen.

 1. Het Camerapictogram met een Sluiter (Verhaal maken)

Als je een Instagram-verhaal wilt maken, kun je op het camerapictogram met een sluiter tikken. Dit opent de camera zodat je een foto kunt maken of een video kunt opnemen om toe te voegen aan je verhaal. Instagram-verhalen zijn populair vanwege hun tijdelijke aard en leuke filters en stickers.

 1. Het Drie-Puntjesmenu (Meer Opties)

Wanneer je het drie-puntjesmenu-icoontje tegenkomt, betekent dit dat er meer opties beschikbaar zijn voor de specifieke post of instelling waarmee je bezig bent. Als je hierop tikt, kun je extra acties uitvoeren, zoals een bericht rapporteren, delen of verwijderen, of de instellingen van een specifieke post aanpassen.

 1. Het Klokje (Tijdlijn)

Het klokje-icoontje, dat lijkt op een ouderwetse wekker, toont de activiteit van je volgers op je Instagram-posts. Hier kun je zien wanneer mensen je posts hebben bekeken en hoe ze hebben gereageerd. Dit kan handig zijn om te bepalen wanneer het beste tijdstip is om content te plaatsen.

 1. Het Oogje (Bekijkers van je verhaal)

Wanneer je een Instagram-verhaal hebt geplaatst, kun je het oogje-icoontje gebruiken om te zien wie jouw verhaal heeft bekeken. Hiermee kun je volgen wie interesse heeft getoond in je recente activiteit op Instagram.

Conclusie

Instagram is een platform vol met icoontjes die elk een specifieke functie vertegenwoordigen. Of je nu een beginnende gebruiker bent of al enige tijd op Instagram actief bent, het begrijpen van deze icoontjes kan je helpen om het platform beter te gebruiken en meer plezier te halen uit je ervaring. Dus, neem de tijd om vertrouwd te raken met deze symbolen en ontdek alle mogelijkheden die Instagram te bieden heeft. Veel plezier met het verkennen en delen van je leven op dit boeiende sociale mediaplatform!

 1. Het Cirkelvormige Camera-icoontje (Verhalen Maken)

Naast het reguliere camerapictogram voor het maken van Instagram-verhalen, is er ook een cirkelvormig camera-icoontje dat je opmerkt in het midden van je startpagina. Dit icoontje opent direct de camera, zodat je snel een foto of video kunt maken en meteen aan je verhaal kunt toevoegen. Het is een handige manier om spontane momenten vast te leggen en te delen met je volgers.

 1. Het Shoppingtas-icoontje (Winkelen)

Het shoppingtas-icoontje staat voor de winkelfunctie op Instagram. Als je hierop tikt, kun je winkelen op Instagram en producten ontdekken en kopen van merken en bedrijven die op het platform actief zijn. Dit is een handige manier om inspiratie op te doen en direct producten te kopen zonder de app te verlaten.

 1. Het Microfoon-icoontje (Stemberichten)

Wanneer je een privégesprek voert via Instagram Direct, kun je het microfoon-icoontje gebruiken om een stembericht op te nemen en te verzenden. Dit is een leuke manier om een persoonlijk tintje aan je gesprekken toe te voegen, en het kan handig zijn als je geen tijd hebt om te typen.

 1. Het Vierkante Pictogram met Cirkels (Reels)

Het vierkante pictogram met cirkels is specifiek bedoeld voor Instagram Reels. Reels zijn korte video’s die je kunt maken en delen op Instagram, vaak met muziek en speciale effecten. Als je op dit icoontje tikt, kun je de nieuwste Reels van anderen bekijken en zelf Reels maken om je creativiteit te uiten.

 1. Het Hartje met het Label ‘Volgen’ (Volgen)

Wanneer je door Instagram scrollt, kom je soms een hartje met het label ‘Volgen’ tegen. Dit geeft aan dat iemand die je volgt, een bericht heeft geliket of een reactie heeft geplaatst op de post van een andere gebruiker. Als je wilt zien wat je vrienden leuk vinden of opmerkingen geven, kun je op dit icoontje tikken.

 1. Het Driehoekige Vlak met een Diagonale Lijn (Verbergen)

Als je ooit een post wilt verbergen zonder deze te verwijderen, kun je het driehoekige vlak met een diagonale lijn gebruiken. Hiermee kun je de betreffende post verbergen voor jou, zodat je deze niet langer zult zien in je feed. Het kan handig zijn als je even wat minder wilt zien van een bepaalde gebruiker of bepaalde inhoud.

Conclusie

Deze gids heeft de betekenis en functie van verschillende Instagram-icoontjes in het Nederlands uitgelegd, zodat je een dieper inzicht kunt krijgen in hoe de app werkt. Of je nu foto’s en video’s deelt, nieuwe mensen wilt ontmoeten, producten wilt kopen of gewoon wilt genieten van creatieve content, Instagram biedt een breed scala aan mogelijkheden. Nu je deze icoontjes begrijpt, kun je het platform beter benutten en er meer plezier aan beleven. Dus, ga aan de slag en ontdek alles wat Instagram te bieden heeft! Veel plezier met het delen en ontdekken van content op dit populaire sociale mediaplatform!

Welkom bij

×