Handige tips voor promoten van je webshop via Instagram.

Promoten van je webshop via Instagram

Het promoten van je webshop via Instagram kan essentieel zijn voor het succes van je webshop. In de volgende blog hebben we een aantal tips op een rijtje gezet voor het promoten van je webshop via Instagram.

 

Gebruik mooie (en herkenbare) afbeeldingen voor het promoten van je webshop via Instagram

 

Bij het promoten van je webshop via Instagram zijn afbeeldingen erg belangrijk. Webshops doen er goed aan om afbeeldingen te gebruiken die aansluiten bij hun merk en producten. Daarnaast is het belangrijk dat de beelden er verzorgd uitzien, zodat je klant er prettig naar kan kijken. Gebruik vooral hoge resolutie foto’s en probeer de beelden zo origineel mogelijk te houden. Je klant wil namelijk een duidelijk idee krijgen van wat hij of zij kan verwachten als ze jouw webshop bezoeken.

 

Plaats interessante teksten bij je afbeeldingen

 

Teksten bij afbeeldingen dragen bij aan de herkenbaarheid en de begrijpelijkheid van je website. Ze kunnen ook helpen een bepaalde boodschap over te brengen. Bovendien zorgen ze ervoor dat bezoekers langer op je website blijven. Hieronder volgen enkele tips voor het plaatsen van interessante teksten bij je afbeeldingen.

 

Maak gebruik van duidelijke en bondige teksten

 

Teksten bij afbeeldingen moeten duidelijk en bondig zijn. Bezoekers hebben geen tijd om te lezen wat er staat, dus zorg ervoor dat je teksten kort en to-the-point zijn. Vermijd ook lange alinea’s, want deze worden niet altijd gelezen. Gebruik korte zinnen en opsommingen om je punt duidelijk te maken.

 

Zorg voor de juiste kleuren om je webshop te promoten via Instagram

 

Als je je webshop via Instagram promoot, is het belangrijk dat je de juiste kleuren gebruikt. Dit omdat bezoekers op Instagram vaak een specifieke kleur willen zien als ze op zoek zijn naar nieuwe producten. Het is belangrijk dat je webshop er helder en fris uitziet als je deze wilt promoten via Instagram. Gebruik daarom lichte kleuren zoals wit, geel of blauw. Deze kleuren zorgen ervoor dat je webshop er verzorgd uitziet en dat bezoekers geneigd zijn om hier hun aankopen te doen. Colormind is een mooie tool om inspiratie op te doen voor de kleuren van je webshop. Dit is een bot die automatisch kleuren genereert. Deze kleuren kunnen ook gebaseerd zijn op foto’s, films en moderne kunst.

 

De juiste link in het profiel op je Instagram.

 

In de Instagram posts kun je niet een directe link op nemen naar je webshop. Je kan wel een verwijzing maken naar de profielpagina waar wel een directe link toegestaan is. Bij elke nieuwe post kun je deze link aanpassen. . Zo hou je het profiel levendig. Zo kun je mensen actief houden om je profiel te bezoeken. Helemaal als je speciale acties hebt, bijvoorbeeld via winacties. Zo’n actie trekt direct veel aandacht en maakt het voor bezoekers interessant om terug te komen naar jouw Instagram profiel.

 

Wat doen meer volgers met je webshop?

Veel volgers zorgt er voor dat ze je product of dienst vaker in een bericht delen, of een foto ervan posten met een link naar je webshop. De ultieme manier om snel meer volgers te krijgen is om ze gewoon simpelweg te kopen bij Social Gram. Klik hier voor alle mogelijkheden om volgers of likes te kopen.

Promoten van je webshop via Instagram 2

Welkom bij

×