Een aansprekende Instagram Post maken?

 

 

Het sociale media kanaal Instagram is in de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Een Instagram Post is een belangrijke tool geworden voor bedrijven en particulieren. Instagram staat sinds 2022 op de vierde plek van de meest populaire sociale media. Het platform heeft maar liefst 1,39 miljard gebruikers per maand.

 

Naast particulieren hebben inmiddels ook veel bedrijven een Instagram account. Wil je je Instagram account laten groeien, maar weet je niet hoe? Kan je wel wat hulp gebruiken met het maken van aansprekende Instagram post? Wij hebben voor je de ongeschreven regels van het plaatsen een Instagram post voor je op een rijtje gezet.

 

1. Post vooral foto’s met mensen

 

Hoewel een foto van een landschap erg mooi kan zijn, is er aangetoond dat foto’s zonder mensen het niet zo goed doen. Heb je een prachtige bloem gefotografeerd dan kan je deze natuurlijk delen, zolang je dit maar af en toe doet. Foto’s zonder mensen krijgen namelijk 35% minder reacties.

 

2. Post frequent, maar spam niet

 

Frequent posten is erg belangrijk, omdat je anders minder relevant wordt. Aan de andere kant wil je je volgers ook niet spammen. Vind dus een optimum en post dus niet meer dan twee keer per dag. Bij een overvloed aan posts is de kans groot dat je ontvolgd wordt, omdat mensen niet houden van spam.

 

3. Maak creatieve Instagram post

 

Je wilt natuurlijk graag je volgers blijven verrassen met een nieuwe en verrassende Instagram post. Zorg dus voor verschillende foto’s van bijvoorbeeld verschillende perspectieven. Belangrijk: post niet te veel selfies. Hoewel een selfie op zijn tijd leuk kan zijn kunnen dit snel saaie en eentonige Instagram post worden.

 

4. Reageer op comments

 

Het hebben van interactie is van groot belang voor een succesvol Instagram account. Probeer dus altijd te reageren op de comments onder je posts. Hierdoor ga je interactie aan en zullen mensen geneigd zijn vaker op je te reageren en je te volgen.

 

5. Post op piektijden

 

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken is het slim om op de juiste tijden te posten. Vrijdag- of zaterdagavond zijn bijvoorbeeld geen goede tijden om te posten. Heb je ook veel buitenlandse volgers? Houd dan rekening met tijdverschillen, zodat je voor hen niet midden in de nacht iets plaatst. Deze post zullen buitenlandse volgers dan waarschijnlijk niet te zien krijgen en dat is zonde.

 

Gebruik bovenstaande tips om meer views en likes te genereren. Een andere manier om snel likes en views te genereren is om ze simpelweg aan te schaffen. Wil je hier meer over weten? Check hier wat Social Gram voor je kan betekenen.

instagram post

 

Welkom bij

×