Stap voor stap hoe je Instagram koppelt aan Facebook

Instagram en Facebook zijn erg vergelijkbaar. Bij beide sociale media heb je foto’s die je kunt plaatsen en met iedereen die je wil kan delen. Heb je dan ook allebei de apps, en zet je vaak de foto’s die je op Instagram plaats ook op Facebook (of natuurlijk andersom), dan is het handig om de twee sociale media’s aan elkaar te koppelen. Hierbij kun je namelijk je Instagram foto’s automatisch op je Facebook-pagina laten plaatsen. Door de koppeling die je maakt tussen de apps, kan het je een hoop tijd besparen. Wil je weten hoe je nou je accounts aan elkaar kunt koppelen? Lees dan vooral verder!

 

Instagram aan Facebook koppelen

 

Facebook en Instagram

 

Als we het hebben over social media marketing, liggen Facebook en Instagram erg dicht bij elkaar, sommige mensen zien het zelfs een beetje als een ‘oorlog’ tussen de twee platformen. De apps liggen zo dicht bij elkaar dat marketeers wel eens in de war raken over welk platform ze het best kunnen gebruiken. Facebook is sinds juni 2019 gegroeid met meer dan 2,38 miljard gebruikers. Het is voortdurend bezig met verbeteren van de manier waarop social media werkt en het eruit ziet. Maar er is een nieuwe speler op de markt, en dan gaat het natuurlijk over Instagram. Het heeft sinds juni 2018 maar liefst een miljard  actieve gebruikers. Dit zorgt er voor dat Instagram het snelst groeiende sociale media platform ter wereld is. 

 

 

Instagram VS Facebook

 

Stap voor stap

Maar hoe doe je dat nou eigenlijk, twee apps aan elkaar koppelen? Het klinkt misschien heel ingewikkeld, maar wij hebben voor jou een goed stappenplan in elkaar gezet, zodat jij stap voor stap dichterbij komt bij je gekoppelde accounts. 

 

Foto’s delen 

 

Je hebt nu je Instagram account aan je Facebook account gekoppeld, dus je kunt foto’s gaan plaatsen op beide apps tegelijk. Hoe je dit doet is erg simpel. Je kiest natuurlijk eerst de foto in Instagram die je wilt gaan plaatsen en volgt alle stappen die normaal ook van toepassing zijn als je een foto gaat plaatsen. Uiteindelijk kom je op het laatste scherm, waar je de informatie bij je foto kunt gaan aanpassen. Hier staat nu ook Facebook bij met een aan en uit knop. Wanneer je het vinkje aanzet, en je vervolgens de foto gaat delen, staat de foto nu niet alleen op Instagram, maar ook op Facebook. De onderschriften die je er bij kunt toevoegen zijn ook hetzelfde. Het is echt super handig om te doen, aangezien het je erg veel tijd kan schelen. Je hoeft nu tenslotte niet meer voor beide apps apart de berichten op te stellen en te plaatsen. 

 

Snel groeien op Instagram

 

Zoals je al eerder las in deze blog is Instagram een heel erg groot platform, om door te breken en snel te groeien is dus veel geduld en moeite vereist, gelukkig hebben wij de ideale oplossing! Je kan namelijk simpelweg likes en volgers voor instagram kopen. Hierdoor vergroot je jouw bereik en worden je berichten sneller opgepakt in het Instagram algoritme.

Welkom bij

×