Wat zijn Instagram Reels?

Instagram Reels

 

Een video posten als Instagram reel is net even een stukje anders dan een gewone video post. De video komt niet tussen je gewone foto’s en video’s te staan maar onder een apart kopje met Instagram Reels. Het zijn korte video’s van maximaal 15 seconden en wil je er voor zorgen dat mensen je Reel uitkijken dan is het belangrijk dat deze 15 seconden vol met spektakel zitten. In deze blog leggen wij van Social Gram je precies uit hoe je Reels voor de website Instagram in elkaar kunt zetten.

 

Wat zijn Instagram Reels?

Instagram Reels zijn dus video’s van maximaal 15 seconden maar wat houdt dit concept nog meer in? Reels zijn verticale video’s die een verhaal vertellen en de belangrijkste schakel hierin is de muziek/audio die de video ondersteunt. Waarschijnlijk komt dit concept je wel bekend voor, Reels zijn namelijk het antwoord van Instagram op het groeiende succes van de app Tik Tok. Heb je eerder met de app Tik Tok gewerkt? Dan komt dit heel goed van pas omdat Instagram Reels eigenlijk hetzelfde doel hebben als een Tik Tok: Zoveel mogelijk interesse wekken binnen een beperkte tijd.

 

Hoe zorg je ervoor dat de kijker je Instagram Reels uitkijkt?

Je houdt de aandacht van de kijker vast door het beeld goed te matchen met de audio/muziek. Een veelgebruikte strategie is het beeld te laten veranderen op de maat van de muziek. Hierdoor blijft de video interessant omdat de kijker telkens benieuwd zal zijn naar wat de volgende visuele verandering brengt. 

 

Hoe maak je een Instagram Reels?

De audio voor je Reel hoef je niet zelf te maken, als je op Instagram naar de reels pagina toegaat krijg je reels van andere mensen te zien. Stel dat je een reel tegenkomt waarvan je audio leuk vindt dan kun je onderaan klikken op het muziekbalkje en kun je de audio gebruiken voor jouw eigen reel. Nu je de juiste audio hebt gevonden kun je je creativiteit gaan gebruiken voor een leuk concept, denk aan dansjes, lipdubs en verhalen. Alles is mogelijk in een Instagram Reel als je je idee maar kan beperken tot 15 seconden. 

Welkom bij

×