Welke doelgroepen vind je op Instragram?

instagram volgers kopen

Instagram is één van de grootste social media platformen en dit biedt veel mogelijkheden voor bedrijven. Om optimaal gebruik te kunnen maken van deze mogelijkheden is het in eerste instantie belangrijk dat je weet welke doelgroepen actief zijn op het platform InstagramSocial Gram zocht het voor je uit:

Jongeren en jongvolwassenen

Het overgrote deel van de gebruikers van Instagram zijn jongeren en jongvolwassenen. Het is dus niet slim om te investeren in marketing via Instagram als de doelgroep van jouw bedrijf senioren zijn. Bestaat jouw doelgroep wel uit jongeren en jongvolwassenen dan is marketing via Instagram misschien wel de beste manier om je producten/diensten te promoten.

Vrouwelijke shoppers 

Een andere belangrijke doelgroep die erg actief is op Instagram zijn shoppers. Deze doelgroep wordt meestal door bedrijven bereikt via Influencers. Een sieraden bedrijf betaald bijvoorbeeld een bekende zangeres om een foto op Instagram te plaatsen waarin ze een armband van dit bedrijf draagt. Fans van deze zangeres worden dan makkelijk aangezet tot het kopen van deze armband omdat hun idool dit sieraad ook draagt. Met één klik op de knop word je vanuit deze post doorgestuurd naar de website van dit sieradenbedrijf en kunnen fans hun eigen exemplaar bestellen.

Kinderen van 8-12 jaar

Ondanks het feit dat kinderen met de leeftijd van 8 tot 12 jaar oud soms van hun ouders geen account op Instagram mogen hebben is deze doelgroep zeer actief op Instagram. Je kunt via Instagram snel een hype creëren met jouw producten, vergeet niet dat als je product opvalt en een aantal kinderen het product gebruiken het niet lang duurt voordat alle vriendjes van deze kinderen ook een exemplaar aanschaffen.  Nu zul je wel denken “deze kinderen kunnen zelf toch niks bestellen via Instagram”. Dat klopt in de meeste gevallen maar veel ouders hebben tegenwoordig geen idee meer wat ze voor hun kinderen moeten kopen en vragen daarom hun kinderen om zelf iets uit te kiezen. Deze kinderen worden daardoor een indirecte doelgroep die erg actief is op Instagram.

 

Welkom bij

×