Wat kun je doen tegen ongewenste Instagram DM’s

instagram volgers kopen

Elke Instagram gebruiker heeft het wel eens meegemaakt, je opent je berichten en ziet dat je door een onbekende gebruiker bent toegevoegd aan een groep. En ook individueel worden Instagram gebruikers vaak benadert door deze accounts. De gebruiker die jou benadert is in de meeste gevallen niet de knappe vrouw die op de profielfoto staat afgebeeld. Deze berichten worden namelijk vaak gedeeld door spambots die jouw account uit een lijst met volgers van grote accounts kiezen. Het doel van deze bots is om jou te verleiden om via een link obscure websites te bezoeken. Dit is natuurlijk niet wenselijk en daarom leggen wij van Social gram je in deze blog uit wat je kunt doen tegen deze ongewenste Instagram DM’s.

 

Wanneer het gaat om eenzelfde bot die je steeds blijft benaderen is het handig dat je dit account blokkeert. Jammer genoeg is het niet altijd zo makkelijk en word je meestal door meerdere bots benadert, in dit geval is het blokkeer systeem toepassen dweilen met de kraan open want je schiet er weinig mee op. Gelukkig kun je een aanpassing in je instellingen maken om spam via groep chats te voorkomen, dit doe je zo:

 

  1. Klik vanuit je Instagram Feed op de drie liggende streepjes die rechtsboven op het scherm zijn afgebeeld.
  2. Je gaat van hieruit naar Instellingen.
  3. Aansluitend klik je op Privacy.
  4. Vervolgens ga je naar Chatberichten
  5. Hier vind je het kopje “Anderen toestaan om je toe te voegen aan groepen” Verander hier de optie “Iedereen” naar “Alleen mensen die je volgt”.

 

Voor het blokkeren van onbekende chatverzoeken geldt dezelfde werkwijze maar dan verander je “iedereen” naar “alleen mensen die je volgt onder het kopje “nieuwe chatberichten toestaan”.

 

 

 

 

 

Welkom bij

×