Waar is Instagram eigenlijk voor bedoeld?

Al meer dan een miljard mensen in de wereld hebben de app waar je van allerlei foto’s en filmpjes kunt delen, Instagram. De app is in 2010 uitgebracht en was vrijwel meteen al een succes. Je kunt het gebruiken als een ‘fotodagboek’ voor jezelf, een account met de leukste foto’s samen met je vrienden, of om je eigen fotografie met de wereld te delen. Maar wij vroegen ons af, waar is het nou allemaal voor bedoeld? Is het puur voor het delen van foto’s, of zijn er nog andere functies en/of bedoelingen waar je nog niet van af weet. We hebben het voor je opgezocht en bij elkaar gezet!

 

Functie van Instagram

 

Instagram is onderdeel van het bedrijf Facebook. Facebook kocht Instagram met zijn twaalf personeelsleden in april 2012. Dit ging voor maar liefst 1 miljard dollar in contanten en aandelen.  Instagram is een gratis app en een website die er voor bedoeld is om digitale foto’s te delen, en video’s met een speelduur van tot de 60 seconden te publiceren. De foto’s en video’s kunnen in de app bewerkt worden met bijvoorbeeld van allerlei filters die Instagram aanbiedt. Bij de video’s wordt de speelduur wel getoond, maar je kunt niet vooruit spoelen. 

 

Waar is instagram voor bedoeld?

 

Stories

Ook is het mogelijk om stories te maken op je account. Stories kunnen foto’s of filmpjes zijn die voor 24 uur te zien zijn op je account, daarna worden de stories automatisch verwijderd van je profiel. De stories kunnen bewerkt worden met tekst, filters, tekeningen en van allerlei stickers.

 

Video’s

Verder kun je via Instagram ook nog video’s delen met je vrienden en familie. Dit is niet altijd zo geweest. Aanvankelijk was Instagram namelijk een app die alleen bedoeld was voor het delen van foto’s, maar in juni 2013 werd het mogelijk om korte video’s van 15 seconden te plaatsen. In maart 2016 werd dit veranderd naar langere clips van maximaal 60 seconden, en een jaar later kwam de mogelijkheid om een video van 10 minuten te delen in een bericht. In juni 2018 werd IGTV geïntroduceerd. Dit was een aanpassing waarmee je ook zowel verticale als horizontale video’s mee kan delen, die tot wel 60 minuten kunnen duren.

 

 

Instagram video's

Website

Je kunt Instagram ook bereiken met de website die ze hebben, de functionaliteit is alleen een stuk beperkter dan de app. Zo kun je bijvoorbeeld alleen foto’s en video’s uploaden via de app op een telefoon. Ook kan men geen berichten sturen naar een ander account via de website .

 

Waarvoor is het bedoeld?

 

Samenvattend, is Instagram dus bedoeld om foto’s te delen met je vrienden en familie, maar ook voor iedereen. In tegenstelling tot Facebook kun je er ook video’s delen. Het foto’s delen hebben ze zo goed gemaakt dat je het zo kunt bewerken zoals jij wilt, en dit geldt ook voor de stories. Als laatste worden Instagram en Facebook gebruikt door marketeers als marketing platform. 

 

Wil je nou snel groeien op Instagram, dat kan! Door simpelweg hier likes en volgers te kopen, vergroot jij je bereik en kan je veel sneller doorgroeien tot een groot Instagram account!

Welkom bij

×