Je eigen Instagram highlights covers maken

Je eigen Instagram Highlight covers maken

 

Instagram biedt tegenwoordig erg veel mogelijkheden om je Instagram pagina aan te kleden. Eén van deze mogelijkheden is het vastzetten van story highlights. zo kun je een mapje maken met een hoofdonderwerp als bijvoorbeeld auto’s, hierin kun je jouw eigen favoriete story’s die iets met auto’s te maken hebben plaatsen. Je wilt er natuurlijk voor zorgen dat je Instagram pagina er mooi uitziet en om dit te bereiken moeten deze highlight mapjes er zo aantrekkelijk mogelijk uitzien. Hier willen wij van Social Gram je graag bij helpen en daarom leggen we in deze blog precies uit hoe je een cover maakt voor jou story highlights. 

 

Waarom zijn highlight covers belangrijk

Met Instagram highlights kun je verschillende onderwerpen die jou maken tot wie je bent van elkaar onderscheiden. Zo kun je een highlight maken met daarin story’s over je favoriete eten, één over de sport die je beoefent en een highlight waarin je foto’s met je beste vrienden maakt. Om ervoor te zorgen dat het voor je volgers duidelijk is welke onderwerpen bij welke Instagram highlights horen is het belangrijk dat je een cover aan de highlight toevoegt. Hieraan moeten de bezoekers van jouw pagina meteen het thema van de highlight kunnen herkennen. Ook is het belangrijk dat het design en de kleuren van jouw covers passen bij de stijl van jouw Instagram pagina. De perfecte cover vind je niet zomaar op internet en daarom is het aan te raden om je covers zelf te maken.

 

Hoe maak je je eigen highlight covers

Je eigen Instagram highlight cover maken kan helemaal gratis op de website https://www.canva.com. Nadat je een account hebt aangemaakt en bent ingelogd swipe je onderaan 1 keer naar rechts totdat je het kopje Instagram story ziet. Als je hierop geklikt hebt kun je een kleur uitkiezen die bij het onderwerp van de desbetreffende highlight en bij je pagina past voor de achtergrond van de cover. Nu is het tijd om je creativiteit los te laten op de cover, je kunt een leuk icoontje kiezen die het onderwerp duidelijk maakt en dan kun je ook nog eens een naam voor je highlight toevoegen aan de cover. Ben je helemaal klaar met je design? dan kun je nu je zelfgemaakte cover downloaden en op je pagina plaatsen.

Welkom bij

×