Zo werkt Instagram Shopping

instagram volgers kopen

 

Instagram is het perfecte platform om je producten op te promoten. Als je bijvoorbeeld een foto plaatst met de kleding die jij aanbiedt dan wil je er natuurlijk voor zorgen dat het voor de kijker duidelijk is dat zij dit product kunnen kopen. Om dit te bevorderen heeft Instagram kort geleden een nieuwe functie in de app toegevoegd, namelijk: Instagram Shopping. Deze functie maakt het aanbieden en vinden van producten een stuk gemakkelijker, hoe dit precies werkt leggen wij van Social Gram in deze blog uit.

 

 

Met Instagram shopping kun je producten taggen in je foto’s. Dit geeft je kijker de mogelijkheid om meteen door te klikken naar het product op jouw webshop. Erg handig dus, maar waar moet je account aan voldoen om gebruik te kunnen maken van deze functie?

 

 

 

Instagram heeft op dit moment een aparte shopping pagina waar je producten tegenkomt die jou persoonlijk worden aanbevolen. Dit is de perfecte plek om even te gaan shoppen en wat leuke producten aan je favorieten toe te voegen.

 

 

Je kunt er als bedrijf natuurlijk ook voor zorgen dat gebruikers van Instagram jouw producten op hun tijdlijn te zien krijgen. Misschien wil je wel een samenwerking aangaan met een Influencer om zo meer mensen te kunnen bereiken met je product. Dit kon natuurlijk altijd al maar nu komen we voornamelijk producten posts tegen waarin het product is getagd met een directe link naar dit artikel op de webshop.

 

 

Al met al kan deze functie dus erg veel waarde toevoegen aan jouw post als je er op de juiste manier gebruik van maakt. Wil je meer volgers om jouw producten onder de aandacht te brengen? Klik dan hier.

Welkom bij

×