Instagram inzetten als bedrijf, waar moet je op letten?

Het idee lijkt simpel, een foto posten, likes krijgen, bekender worden en meer verkopen, maar waar moet je op letten als bedrijf als je Instagram marketing gaat inzetten? Om echt impact te hebben op Instagram, moet je meer doen dan alleen foto’s en video’s posten. Je moet andere Instagram-gebruikers aanspreken, commentaar geven op hun content en reageren op mensen die commentaar geven op de jouwe. Instagram is informeel, dus het is een goede manier om persoonlijkheid aan je bedrijf toe te voegen. Als je onthoudt dat een foto meer spreekt dan duizend woorden, kun je communiceren via Instagram.

 

Zorg dat je foto’s niet enkel foto’s zijn van het product. Laat bijvoorbeeld de werknemers, het productieproces en de klanten met het product zien. Of neem de volgers mee achter de schermen. Hiernaast zou je regelmatig content op je Instagram story kunnen plaatsen, zodat de volgers niet om je heen kunnen.

 

Je kunt niet verwachten dat veel mensen je gaan volgen op Instagram, als je zelf niemand volgt. Besteed wat tijd aan het zoeken naar mensen waarvan je denkt dat ze iets gemeen hebben met jouw bedrijf. Als je bijvoorbeeld een café runt, kun je beginnen met het volgen van mensen die Instagram gebruiken om hun liefde voor koffie te documenteren. Je kunt ook foto’s van mensen in jouw branche liken en er commentaar op geven. Dit zal je helpen om op te vallen en eigen volgers op te bouwen en je bereik te vergroten. Het aantal volgers is hierin van cruciaal belang. Het is zelfs mogelijk om Instagram followers en likes te kopen om je bereik in eerste instantie te vergroten.

 

Als je naast Instagram Facebook, Twitter of een ander sociaal netwerk gebruikt, zorg dan dat je ze koppelt aan je Instagram account. Hierdoor kun je Instagram-foto’s en -video’s ook op je andere accounts plaatsen – en zo hopelijk mensen aantrekken om je op Instagram te volgen.

Zoals bij veel sociale netwerken kan Instagram verwarrend lijken als je er voor het eerst mee begint. Maar als je je erin vastbijt,  zul je je snel meer op je gemak voelen.

Welkom bij

×