Hoe is Instagram ontstaan?

‘Even een leuke foto maken, die kan ik op Instagram zetten’. Grote kans dat jij of een van je vrienden/vriendinnen deze woorden wel eens hebben gezegd. Wat heus niet zo gek is, de foto-app is namelijk het populairste sociale platform van het moment. Maar wij vroegen ons af, hoe is Instagram ontstaan? Socialgram heeft het voor je uitgezocht! 

 

Ontstaan instagram

 

Burnbn 

Hoe is Instagram ontstaan? Het begon bij de bedenkers, Mike Krieger en Kevin Systrom. Het oorspronkelijke idee van Kevin, eind 2009, was om een app te maken voor vrienden. Een aantal functies waren bijvoorbeeld om plannen te maken met kennissen, te kunnen checken van locaties, met vrienden foto’s te plaatsen en punten kunnen verdienen met uitgaan. Hij noemde het idee Burnbn. 

 

Mike Krieger

Toen Mike Krieger, medeoprichter van Instagram, zich bij Kevin voegde, besloten ze om het product te beoordelen. Het kwam er op neer dat het te vol zat met van allerlei verschillende functies. Alle functies werden verwijderd, behalve het kunnen delen van foto’s, het leuk vinden en het reageren. Ze besloten om de app Instagram te noemen. 

 

Hoe is instagram ontstaan?

 

Zakelijke connecties

In de tussentijd bleef Kevin Systrom druk bezig met het opbouwen van zakelijke connecties en het ontmoeten van andere nieuwe mensen op onder andere feestjes. Hij liet veel invloedrijke techneuten zijn bèta-app van Instagram uitproberen. Het bleek dat het onder hen allemaal een succes was, en ze er erg enthousiast over waren. 

De lancering

Op 6 oktober 2010, om 12:15 uur, ging de app ‘Instagram’ live. Binnen enkele minuten had het al erg veel downloads gekregen. Vervolgens werd door Jack Dorsey (medeoprichter van Twitter) getwittert over de nieuwe app die hij al had uitgeprobeerd al bèta versie en dat hij zijn eerste foto had geplaatst. Jack Dorsey had het potentieel namelijk al gezien en is er in gaan investeren. Na enkele maanden kwamen steeds meer beroemdheden op de app. Toen de populaire zanger Justin Bieber zijn eerste foto plaatste over een file in Los Angeles, ontdekte veel tienermeisjes de app. 

 

instagram likes kopen

Likes en Volgers

Op dit moment zijn er zoveel accounts op het platform dat het steeds lastiger is om tussen deze accounts op te vallen, gelukkig is het bij ons mogelijk om je instagram-account een enorme boost te geven waardoor je meer gezien wordt. Je kunt simpelweg meer volgers kopen die interactie hebben met jou post, hoe meer interactie Instagram detecteert op jouw post, hoe meer mensen het op Instagram zul. Je kunt ook directs likes kopen, dit is ook interactie die helpt om jouw post viral te laten gaan!

Welkom bij

×