Geld verdienen met Instagram – hoe werkt het? 6 tips

Geld verdienen met Instagram – hoe werkt het? Nou, gewoon lekker foto’s posten en achterover leunen met een cocktail in je hand.. dat is geld verdienen met Instagram. Althans, dat is wellicht het beeld wat je hebt bij verdienende Instagrammers. Maar helaas.. als je dacht dat je van Instagram morgen al rijk wordt, heb je het mis. Hier gaat helaas wat tijd overheen. Maar niet getreurd. Want wanneer dit je uiteindelijk lukt kun je er ook terugkerende inkomsten uithalen en misschien zelfs een passief inkomen. Dit artikel laat zien hoe je je inkomen kunt verhogen en geld kunt verdienen met Instagram.

Maar voordat er geld verdient kan worden met Instagram moet je eerst namelijk een schare fans weten op te bouwen voor jouw account. Hieronder zie je wat de grote Instagrammers verdienen, dat bewijst in ieder geval dat er kansen liggen in deze foto app.

 

Hoeveel verdiende Beyonce en Justin Bieber in 2021 met Instagram?

 

Dit zijn de geschatte verdiensten PER POST in 2021.

 

 

Je Instagram account inrichten

Om je account interessant te maken zal je er als eerst een soort thema aan moeten binden. Maak je bijvoorbeeld natuurfoto’s, fotografeer je cultuur of doe je iets anders specifieks? Kijk dan hoe je jouw account een duidelijke look kunt geven door bijvoorbeeld eenzelfde soort filter toe te passen op al je foto’s. Zo weten mensen namelijk, wanneer ze jouw account tegenkomen, wat ze van je kunnen verwachten en zo is de kans dat zij volger worden groter.

 

Hoe kun jij geld verdienen met Instagram?

Nu je de volgers hebt op Instagram, is het tijd om te kijken hoe je hier geld mee kunt verdienen. Er zijn verschillende manieren waarop je geld kunt verdienen op Instagram, maar meestal via advertenties. Hier maken we onderscheid tussen direct en indirect inkomen. Onder indirect inkomen vallen bijvoorbeeld de gratis producten die bedrijven je toesturen zodat je daarover vervolgens in een Instagram-verhaal verslag van kunt doen. Op deze manier heeft u duidelijk een financieel voordeel omdat u de producten niet zelf hoeft aan te schaffen. Afhankelijk van het vakgebied dat u voor uw account kiest, kunt u ook gratis kaartjes krijgen voor concerten, theatervoorstellingen en dergelijke. Vaak krijg je zelfs VIP-tickets zodat je een kijkje achter de schermen kunt nemen bij zo’n evenement. Dit alles maakt je Instagram-profiel natuurlijk spannend voor alle volgers die in je onderwerp geïnteresseerd zijn.

 

Geld verdienen met Instagram – direct inkomen

De directe inkomsten zijn echter nog belangrijker. Er zijn aanzienlijk meer manieren voor geld verdienen met Instagram. Laten we de beste inkomstenbronnen eens nader bekijken.

Eerst een klein overzicht:

 

 

Betaalde bedragen

Bij veel diensten betaalt u geld per post. Het hangt ervan af hoeveel volgers je hebt. Bekijk de aanbiedingen van Sharepop of Ranksider Aan. In de Verenigde Staten is het bijvoorbeeld gebruikelijk om voor posten te betalen. Een Instagramer die 5.000 volgers heeft, krijgt bijvoorbeeld $ 10 per post. U kunt voor uzelf uitzoeken wat er voor u in zit.

 

Sponsoring

Sponsoring komt meestal vanzelf tot stand als het erg succesvol is, hier betalen bedrijven een bepaald bedrag – dit kan ook maandelijks zijn – zodat je het bedrijf in het algemeen kunt presenteren, testen of rapporteren. Sponsoring is daarmee een zeer stabiele bron van inkomsten, waarvoor je eigenlijk een heel goed bereik moet hebben.

 

Promotie van eigen producten

Dit is vaak het begin van een behoorlijk salaris. Of het nu e-books, dromenvangers of zelfs services zijn – als u uw eigen bedrijf via Instagram promoot, kunt u het aantal nieuwe klanten enorm vergroten. Slim opgevoed, het is een garantie voor succes.

 

Merchandising

Deze optie zal waarschijnlijk ook worden overwogen als je al een grote schare fans hebt die koopwaar bij je zouden kopen. Houd daar dus rekening mee als je net begint, want dit is een behoorlijk lucratieve bron van inkomsten.

 

Betaalde shoutouts

Als je al een iets groter bereik hebt, kun je shoutouts verkopen aan andere Instagramers. Shoutouts zijn het linken van andere Instagram-accounts zodat ze nieuwe volgers krijgen. Dit is vooral de moeite waard bij het behandelen van vergelijkbare onderwerpen.

 

Foto verkoop

Als fotograaf kunt u een goed inkomen verdienen met uw foto’s. Instagram-accounts met toffe foto’s zijn populair, hebben doorgaans tal van volgers en likes en wekken natuurlijk ook de interesse van bedrijven of bureaus die op zoek zijn naar goede foto’s. Misschien ben je ook een reisblogger en post je vaak fascinerende landschappen of dieren? Maak gebruik van je talent en verkoop je foto’s!

 

Geld verdienen met IGTV van Instagram

Sinds 2019 is er de mogelijkheid om geld te verdienen met de functie en ook op zichzelf staande app IGTV. Het is daarmee mogelijk om lange video’s te posten op Instagram. In de video’s kun je namelijk product sponsoring doen. Sterker nog, er is in lange video’s meer ruimte om actief een merk te promoten. Deze functie kan je inkomen via Instagram dus flink opkrikken.

 

Hoeveel volgers heb ik nodig om geld te verdienen op Instagram?

Dat is heel individueel en hangt sterk af van het onderwerp. 5.000 volgers en meer zijn uiterst nuttig om geld te verdienen met instagram. Bekijk ons ​​aanbod. Hier is een snelle manier om dit nummer op te halen en geld te verdienen op Instagram.

 

Hoeveel likes moet je posten als influencer?

Er zijn bedrijven die betalen op basis van het aantal likes. Dit zou in de toekomst echter niet meer zo doorslaggevend moeten zijn, aangezien het momenteel nog openstaat of Instagram-likes überhaupt gebruikt moeten worden. Tot die tijd geldt het volgende: Vanaf 500 likes per post krijg je merkbaar meer geld.

 

Wie betaalt de Instagram-influencers?

Afhankelijk van de inkomstenbron die u kiest, betalen uw eigen klanten of bedrijven of agentschappen voor u. Het leuke van geld verdienen met Instagram is dat je meerdere bronnen van inkomsten kunt combineren en zo je winst aanzienlijk kunt verhogen.

 

Wat is het verschil tussen influencers en micro-influencers?

Influencers en micro-influencers verschillen eigenlijk niet fundamenteel van elkaar. Micro-influencers zijn al diegenen die van 1.000 tot maximaal 999.999 volgers hebben. Macro-influencers hebben daardoor meer dan 1.000.000 volgers. Je kunt dus zeggen dat influencers tot 999 volgers hebben en weinig kans hebben om echt goed geld te verdienen met Instagram.

 

Hoeveel geld kun je verdienen met Instagram?

Geld verdienen met instagram, het is dus gewoon mogelijk. Maar de belangrijkste vraag aan het einde moet met een nogal onbevredigende verklaring worden beantwoord, aangezien het verdienpotentieel afhangt van tal van factoren zoals onderwerp, profiel, kwaliteit, volgers, likes en mogelijke combinaties. Daarom varieert het bereik van mogelijke inkomsten van een klein extra inkomen tot enkele duizenden euro’s. Hoe professioneler u uw Instagram-bedrijf opbouwt, hoe groter uw kans om inkomen te verdienen. Logisch toch?

Gevolgtrekking: Instagram is een sociaal netwerk dat je reële kansen geeft om geld te verdienen. Om te beginnen, is het de moeite waard om er een mooi aantal volgers en likes te kopen via www.socialgram.nl. Zo kom je meteen professioneel over, en volgt de rest. Wij hopen dat deze tips geholpen hebben en wensen u heel veel succes!

Welkom bij

×